Det Thailandske køkken er bestemt en af mine favoritter når det kommer til sund mad. Det smager godt, man bliver mæt på en behagelig måde og det er oftest meget hurtigt at lave.
Smagen af den cremede kokosmælk sammen med kylling og de øvrige ingredienser i ’Tom Kha Gai’ eller ’Kylingesuppe med Kokos’ på dansk, giver en meget lækker thai suppe.
Smagen af chili giver lige et lille autentisk bid uden at være alt for stærk.
Værsgo!
Antal personer: 3-4
Tilberedningstid: 15 minutter
Godt som: Frokost eller aftensmad
Det thailandske køkken har en masse lækre retter som man kan lave nemt og hurtigt hjemme.
Jeg vil klart anbefale at man besøger nogle at de asiatiske købmænd som er til at finde i næsten alle byer. Her kan du købe billigere og de ofte de autentiske ingredienser, som bliver anvendt i Thailand – billigere end i supermarkeder.
Køb gerne de gængse ingredienser som fiskesauce, kaffir limeblade og karry pasta her. Jasmin ris i store 10 kg eller endda 20 kg sække kan du også få meget billigere end i supermarkederne.
Thailandsk mad er billigt, nemt og hurtigt at lave og smager fantastisk.
Trin 1:
Hæld kokosmælken i en mindre gryde over svag varme. Rør i kokosmælken så den ikke stivner.
Trin 2:
I en større gryde opvarmes kyllingebouillon sammen med vandet, galanga, chilier, citrongræs og flåede kaffir limeblade.
Trin 3:
Tilsæt den lunede kokosmælk i den stærre gryde. Tilsæt fiskesauce, limesaft og rørsukker.
Lad det komme i kog og dæmp derefter varmen. Lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til.
Trin 4:
Bring suppen i kog igen. Tilsæt champignon skiverne og kyllingestrimlerne/skiverne. Kog suppen i 6-10 minutter eller indtil at kyllinge strimlerne/skiverne er gennemkogt.
Trin 5:
Fjern citrongræs og server kylingesuppen pyntet med korianderblade.