Italiensk Pesto Pasta Opskrift

Nogle gange er simpelt mad bare, hvad jeg har lyst til. Italiensk Pesto Pasta er én af de retter, som jeg holder af. Specielt om sommeren da retten kan serveres varmt, ved stuetemperatur eller koldt.

Den er ret simpel at lave og kan laves stort set fra bunden. Det kan jeg godt lide, for så ved jeg, hvad det er, at jeg spiser.

Værsgo!

Kort om opskriften

Antal personer: 2-3

Tilberedningstid: 40 minutter

Godt som: Frokost eller aftensmad

Bonus information

Denne opskrift kan du også let anvende som grundopskrift. Tilsæt enten kylling, laks eller tun og du har en helt ny ret, som smager dejligt.

Brug så vidt muligt økologiske ingredienser. Så undgår du skadelige pesticiderester, som er skadelige for din sundhed.

Ingredienser

  • 450 gr. pasta penne
  • 300 gr. cherrytomater
  • 100 gr. groft revet parmesan

Ingredienser til pesto

  • 80 gr. frisk basilikum
  • 2-3 hvidløgsbåde
  • 40 gr. solsikkefrø (uden skal)
  • 2 dl olivenolie
  • 50 gr. fintrevet parmesan
  • 1/2 tsk salt

Trin for trin instruktioner

Trin 1:
Tilbered pasta efter anvisning på pakken. Læg pasta penne i et dørslag, når de er færdige og lad stå i et par minutter.

Trin 2:
Hæld pasta penne i en skål og tilsæt halverede cherrytomater og groftrevet parmesan.

Trin 3:
Tilføj alle ingredienserne til pestoen i en blender. Blend indtil at du får opnår en god konsistens.

Trin 4:
Hæld pestoen i skålen med pasta penne og rør godt rundt til at det hele er godt blandet.

Trin 5:
Serveres enten varm med det samme eller ligges i køleskab i en tæt container. Pynt med nogle friske blade basilikum.