Thailandsk Khao Pad Opskrift

Thailandsk Khao Pad Opskrift

En af de retter som jeg simpelthen elsker at spise, når jeg er i Thailand, er Khao Pad. En simpel ret, som smager godt, og som er sund.

Den er også let at lave selv og er derfor også én af de thailandske retter, som jeg ofte laver hjemme. Selv om den tager 30 minutter i alt at lave, så er det faktisk kun ca. 10 minutter, at den tager at tilberede.

Værsgo!

Kort om opskriften

Antal personer: 2-3

Tilberedningstid: ca. 30 minutter

Godt som: Frokost eller aftensmad

Bonus information

Brug så vidt muligt økologiske ingredienser. Så undgår du pesticiderester, som er skadelige for din sundhed.

Ingredienser

  • 350 g jasminris
  • 4 spsk. solsikkeolie
  • 2 æg pisket sammen med vand og lidt peber
  • 1 spsk. karrypasta
  • 175 gr. kyllingebryst (skåret i tynde skiver)
  • 175 g kogte og pillede rejer
  • 4 forårsløg skåret i strimler
  • 1 løg (skåret i tynde skiver)
  • 1 dåse majs (200 gr. og afdryppet)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. rørsukker (alm. sukker også ok)
  • 1 lille håndfuld korianderblade
  • Evt. en håndfuld grønne bønner
  • 1 lime skåret i både

Trin for trin instruktioner

Trin 1:
Jasminris tilberedes efter anvisningen på pose. Når risene er færdige, skal du røre rundt med enten spisepinde eller en stegegaffel for at løsne risene.

Trin 2:
Varm 1 spsk. olie i en stegepande. Lav to tynde omeletter af de sammenpiskede æg. Steg dem kun på den ene side og rull dem efterfølgende stramt sammen. Skær i skiver efter afkøling.

Trin 3:
Opvarm wok. Tilsæt resten af olien. Tilsæt karrypasta og rør rundet i nogle sekunder. Tilsæt kylling og rør rundt indtil at de bliver møre.

Trin 4:
Tilsæt løg, bønner og fortsæt med at stege ved stærk varme. Rør hele tiden rundt.

Trin 5:
Tilsæt nu majs, ris, fiskesauce, sukker, rejer, og det meste af forårsløgene. Når det hele er varmt, kan du servere i potionsskåle. Pynt med skiver af omelet, de resterende forårsløg, korianderblade og limebåde.