Rød Karry med Kylling Opskrift

Kyllingestrimler blandet sammen i en rød karrypasta i med en lækker smag af kokos. Serveres sammen med ris og kan også serveres med lime til at presse over.

Dejlig thai ret med flere lag af smag, som er utrolig let at lave. Alt sammen i én wok gryde. En personlig favorit som smager mindst lige så godt som når man spiser ude!

Værsgo!

Kort om opskriften

Antal personer: 3-4

Tilberedelsestid: ca. 25 minutter

Godt som: Hovedret

Bonus information

Thailandsk mad er et af de sundeste køkkener, som du kan spise og er blevet populært verden over. Faktisk er flere thailandske retter, såsom Tom Yum Suppe, i øjeblikket ved at gennemgå videnskabelig undersøgelse for sundhedsmæssige fordele.

Med en sundere fordeling af kød og grøntsager er med til at gøre thailandsk mad til et af de sundeste i verden. Vi håber at du bliver lige så glad for Rød Karry med Kylling som jeg er.

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk. rød karrypasta
  • 2-3 ferske kyllingbryster
  • 4-5 kaffir limeblade (i stykker eller strimler)
  • 150 ml vand
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dåse bambudsskud i skiver ELLER 1 dåse stråsvampe (afdryppet)
  • 8-10 basilikumblade
  • En håndfuld bønner
  • 1 rød chilli (behøver ikke være stærk)
  • Ris

Trin for trin instruktioner

Trin 1:
Start med at sætte ris over.

Trin 2:
Opvarm wok på høj varme, hæld en tredjedel af kokosmælken i og opvarm til det bobler. Tilsæt karrypastaen. Lynsteg i 2-3 minutter ved jævn varme for at få smagen frem.

Trin 3:
Tilsæt tynde skåret kyllingestrimler til wokken. Vend i saucen indtil kyllingestrimlerne er helt dækket.

Trin 4:
Bland resten af kokosmælken, vand, 2 spsk. fiskesauce og sukker og kom det ned til det øvrige i wokken. Til sidst tilsættes kaffir limeblade og bambusskud eller stråsvampe.

Trin 5:
Lad retten simre i 10 minutter. Smag på saucen og tilsæt det meste af basilikumbladene, bønnerne og eventuelt mere fiskesauce.

Trin 6:
Kom kyllingekarryen i en serveringsskål og pynt med resten af basilikumbladene og rød chili. Serveres sammen med bådeskåret lime som kan presses ud over retten.