Hawaiian Tuna Poké Bowl Opskrift

Poké Bowl stammer fra Hawaii hvor poke er en blanding af rå fisk blandet sammen med grønt. I nyere tid er det blevet en fusion af poke og det japanske køkken.

Poké bowl er bygget på en base af sticky rice dækket med blanding af rå fisk (i form af tun eller laks) sammen med frugt, grønt og spises med pinde.

Kan du lide sushi? Så vil du helt sikkert også kunne lide Poké Bowl!

Værsgo :-)

Kort om opskriften

Antal personer: 2

Tilberedelsestid: 35 min

Godt som: Frokost eller aftensmad

Bonus information

Sticky rice udgør ca. 50% af skålen med resten af ingredienserne pænt delt ud ovenpå.

Hvor meget du ønsker at anvende af hver af ingredienserne i Hawaiian Tuna Poké Bowl er helt op til dig.

Husk altid at undgå kemikalier i din mad ved at kun at købe økologisk så vidt muligt og altid at skylle grundigt.

*Tun kommer ikke fra de danske farvande og derfor har tunnen altid været frosset. Derfor kan tun som regl altid spises råt.

Ingredienser

  • Sticky rice (sushi ris)
  • 400 g tun (til sushi*)
  • 1 granatæble
  • 2 skiver frisk ananas (eller fra dåse)
  • Cherrytomater
  • 1 mango
  • Wakame (tangsalat)
  • En lille håndfuld champignon
  • 1 avocado
  • Krabbekød (frisk eller fra dåse)
  • Edamame bønner
  • Syltede ingefær
  • Nori tang
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • 1 tsk hvide sesamfrø
  • Ristede løg (valfrit)

Trin for trin instruktioner

Trin 1:
Følg anvisningerne for risene og sæt dem over. Gå videre til trin 2+ mens risene køles ned til stuetemperatur.

Trin 2:
Sæt wakame i blød i 30 min. (hvis du har købt tørrede wakame) og steg champignon.

Trin 3:
Skær tun ud i tern på ca. 1 x 1 cm, skær cherrytomaterne i halve både, tag kerner ud af granatæblet, skær ananas, mango og avocado ud i tern i samme størrelse som tun stykkerne (1x1 cm). Alternativt kan du også mose avocadoen.

Trin 4:
Læg den afkølede sticky rice i en to skåle som skal bruges til at servere Poké Bowl i. Sticky rice skal dække ca. 50% af højden af skålen.

Trin 5:
Fordel tun, granatæble, ananas, wakame, cherrytomater, mango, champignon, avocado, krabbekød, edamame bønner ligeligt rundt på toppen af sticy rice med f.eks. tun i midten.

Trin 6:
Pynt med syltede ingefær, nori tang, sorte sesamfrø, hvide sesamfrø og evt. ristede løg. 
Værsgo - så er du klar til at nyde Hawaiian Tuna Poké Bowl!

Topping:
Du kan anvende Sriracha Mayo (chilli mayo), wasabi mayo sauce og/eller Kikkoman poké sauce. Alle 3 kan købes i de fleste asiatiske købmandsbutikker.