Hvad er Omega-3 fedtsyrer?

Omega-3 er flerumættede fedtsyrer nødvendige for et godt helbred. Det er vigtigt at vælge de rigtige fødevarer og tilskud for at få de sunde fedtsyrer, da vores fødevarer indeholder de forskellige typer af fedtsyrer i forskellig mængde.

Der er også stor forskel på, hvor godt din krop kan optage de forskellige omega-3 fedtsyrer. Læs mere her.

Naturligt og Bæredygtigt Omega-3

Naturligt & Bæredygtigt

For dig & vores natur

Spar op til 25% på alle ordre

Spar op til 30%

Opnå rabat på alle ordre

Du får altid Gratis fragt

GRATIS Fragt til Pakkeshop

På alle ordre over 200 kr.

e-mærket for din sikkerhed

e-mærket webshop

- naturligvis!

Hvad er Omega-3 fedtsyrer?

Omega-3 er forkortelsen for omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer er flerumættede fedtsyrer, der er livsnødvendige for normal kropsfunktion. For at kunne opretholde en sund krop og dermed et godt helbred, skal din krop bruge omega-3 dagligt.

De sunde fedtsyrer optages via kosten eller fra kosttilskud. De forskellige fødevarer indeholder forskellige typer af omega-3 fedtsyrer i forskellige mængder. Læs her om de forskellige omega-3 kilder.

Typer af omega-3 fedtsyrer

De 3 vigtigste typer af omega-3 fedtsyrer er ALA (Alpha-linolenic acid), DHA (docosahexaenoic acid) og EPA (eicosapentaenoic acid).

ALA er plantebaseret omega-3, mens DHA og EPA hovedsageligt findes i animalske omega-3 kilder. ALA er en ægte essentiel fedtsyre. Det vil sige, at kroppen ikke selv kan danne den. Den skal derfor tilføres med kosten. I kroppen omdannes ALA til EPA og DHA, men kun i mindre grad. Kroppen kan i meget lav grad selv producere DHA og EPA.

For at få tilstrækkeligt DHA og EPA må vi få supplerende fedtsyrer fra kosten eller som tilskud. Den vigtigste kilde til disse to omega-3 fedtsyrer er animalske fødevarer, og især fede fisk er rige på EPA og DHA.

Omega-3 er godt for hjerte sundhed

Omega-3 fedtsyrer i krill

Fedtsyrerne EPA og DHA findes også i krill. Den store forskel på almindelig fiskolie og krill olie er, at omega-3 fedtsyrerne i krillen hovedsageligt er bundet til fosfolipider.

Fosfolipider er fedtstoffer, som er lettere biotilgængelige i forhold til triglyceriderne fra fiskeolie. Fosfolipiderne er vandopløselige, og kroppen kan optage dem direkte fra din tarm. Din krop har altså lettere ved at optage fedtsyrer bundet i fosfolipider end fedtsyrer bundet i triglycerider. Fosfolipidbunden omega-3 udnyttes også bedre i kroppens celler.

Fosfolipiderne binder omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA i cellernes membraner i vores forskellige væv og organer. Det giver cellerne fleksibilitet og styrke, og cellerne kan bedre udføre deres arbejde. Affaldsstoffer og celleprodukter fra cellerne bliver lettere udskilt, og næringsstoffer og signalstoffer bliver lettere optaget i vores celler.

Fosfolipidbunden omega-3 i krill er derfor en oplagt kilde til at sikre din krop de gavnlige fedtsyrer og give et godt helbred.

Bedst i test af krill olier 2019

Bedst i test af krill olier 2019

Vi sammenligner de mest solgte krill olier på indhold. Se resultatet her.

Hvad er omega-3 godt for?

Hvad er omega-3 godt for?

Hvorfor er det vigtigt at få omega-3 dagligt? Læs mere.

Hvad er krill olie?

Hvad er krill olie?

Hvad er krill olie og hvad er sundhedsfordelene? Læs mere.

Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed

Modtag gode råd og artikler om sundhed fra vores helt egen ernæringsekspert én gang om ugen samt sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.

Vi er naturligvis e-mærket
Trust Ecommerce Europe

Betalingsmuligheder

Betal med DanKort, Visa, MasterCard, Maestro og MobilePay
Hurtigt check-ud med Google Pay

Følg os i dag