Fosfolipider

– et vigtigt fedtstof, der øger optagelsen af omega-3

Omega-3 fedtsyrerne har stor betydning for at vores krop kan fungere optimalt. Forskningen tyder på, at særligt fosfolipidbunden omega-3 spiller en helt særlig rolle. I krill olie er størstedelen af omega-3 fedtsyrerne bundet i fosfolipider. Krill olie er derfor en vigtig kilde til at sikre kroppen de livsnødvendige omega-3 fedtsyrer.

Naturligt og Bæredygtigt Omega-3

Naturligt & Bæredygtigt

For dig & vores natur

Spar op til 25% på alle ordre

Spar op til 30%

Opnå rabat på alle ordre

Du får altid Gratis fragt

Hurtig & GRATIS fragt

På alle ordre til pakkeshop

e-mærket for din sikkerhed

e-mærket webshop

- naturligvis!

Hvad er fosfolipider

Fosfolipider er fedtstoffer, der indgår i alle cellemembraner i kroppen. De giver cellerne fleksibilitet og styrke, og uden fosfolipiderne kan cellerne simpelthen ikke fungere.

Fosfolipiderne binder de flerumættede omega-3 fedtsyrer, EPA og DHA, i cellemembranerne i de forskellige væv og organer. I tilfælde, hvor cellen er i underskud af fedtsyrer, bliver den mindre fleksibel og arbejder dårligere.

Derved har affaldsstoffer og celleprodukter sværere ved at blive lukket ud af cellen, og den har svære ved at optage nærings- og signalstoffer.

Fosfolipider i forhold til triglycerider

Fosfolipider minder meget om triglycerider i deres opbygning, men i stedet for den ene af de tre fedtsyrer i triglyceridet, er der i fosfolipidet tilkoblet en fosfatgruppe. Det giver fosfolipidet nogle særlige egenskaber, der er vigtige for alle cellefunktioner, da membranen af alle celler er opbygget af dem.

Triglycerid er derimod en oplagringsform for fedt, og det er den form fedtet har i f.eks. planteolie eller synligt fedt på kød og fedtdepoter på mennesker. Fosfolipiderne betragtes altså som byggesten til cellemembranerne, mens triglyceriderne bruges i kroppen som en energiressource og som oplagringsmolekyle.

Fosfolipider i forhold til triglycerider

Fosfolipider i krill olie

I krill olie er størstedelen af omega-3 fedtsyrer bundet i fosfolipider, mens omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie er bundet i andre former for fedtstof, som eksempelvis triglycerider. Denne forskel har stor betydning for hvordan omega-3 optages og udnyttes i vores krop.

Når omega-3 fedtsyrerne transporteres i triglycerider, vil en stor del af omega-3 fedtsyrerne bruges til energi eller oplagres som kropsfedt. Det betyder, at mængden af den omega-3 vi indtager må være ekstra stor, for at sikre cellerne en tilstrækkelig høj biotilgængelighed af omega-3 fedtsyrer.

Biotilgængeligheden fortæller noget om, hvor meget af et stof, der når frem til blodbanen, for derfra at kunne optages i kroppens celler. Fosfolipidbundne fedtsyrer har derimod en højere biotilgængelighed end triglyceridbundne. Fosfolipider er nøglekomponenter i alle celler og omega-3, der er bundet i fosfolipider, vil derfor straks være tilgængeligt.

Fosfolipider

  • Livsvigtige fedtstoffer for kroppen
  • Byggestenene i vores cellemembraner
  • Binder omega-3 fedtsyrer
  • Giver den bedste optagelse og udnyttelse af omega-3 fedtsyrer

Fosfolipider

  • Livsvigtige fedtstoffer for kroppen
  • Byggestenene i vores cellemembraner
  • Binder omega-3 fedtsyrer
  • Giver den bedste optagelse og udnyttelse af omega-3 fedtsyrer

Studier på marine fosfolipider fundet i krill

Flere nyere amerikanske studier har vist, at krill olie i langt højere grad giver en større mængde af omega-3 EPA og DHA i fosfolipiderne i kroppens mange forskellige væv og organer efter indtagelse af krill olie, sammenlignet med fiskeolie.

Amerikanske undersøgelser har derudover konkluderet, at en lavere dosis af omega-3 fedtsyrer fra fosfolipider resulterede i lige så høje plasmaniveauer af EPA og DHA, sammenlignet med indtagelse af en højere dosis af omega-3 fedtsyrer fra triglycerider i fiskeolie. Efter blot 7 uger var det totale EPA og DHA plasmaniveau 45% højere ved indtagelse af krill olie i forhold til indtagelse af fiskeolie. Fosfolipider bundet i omega-3 fra krill olie lader altså til at være en vigtig kilde til at sikre cellerne de gode omega-3 fedtsyrer.

En anden fordel ved krill olie er, at du undgår den dårlige eftersmag ved indtagelse af omega-3. Omega-3 fedtsyrer bundet i triglycerider, kan som følge af deres kemiske opbygning ikke blande sig med indholdet i maven, men vil derimod flyde ovenpå indholdet og give en ubehagelig eftersmag. Det smages ofte efter indtagelse af fiskeolie.

Denne ubehagelige eftersmag reduceres ved indtagelse af krill olie. Fosfolipiderne i krill olie er nemlig vandopløselige og blander sig derfor straks med væsken i maven.

Bedst i test af krill olier 2019

Bedst i test af krill olier 2019

Vi sammenligner de mest solgte krill olier på indhold. Se resultatet her.

Hvad er omega-3 godt for?

Hvad er omega-3 godt for?

Hvorfor er det vigtigt at få omega-3 dagligt? Læs mere.

Hvad er krill olie?

Hvad er krill olie?

Hvad er krill olie og hvad er sundhedsfordelene? Læs mere.

Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed

Modtag gode råd og artikler om sundhed fra vores helt egen ernæringsekspert én gang om ugen samt sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.

Vi er naturligvis e-mærket
Trust Ecommerce Europe

Betalingsmuligheder

Betal med DanKort, Visa, MasterCard, Maestro og MobilePay
Hurtigt check-ud med Google Pay