Fiskeolie eller krill olie?

– de livsnødvendige omega-3 fedtsyrer

Alle kender til fiskeolie, men i løbet af de seneste år har krill olie udgjort en større og større andel af omega-3 kosttilskud solgt. Hvad er de to kilder lavet på, hvad indeholder de og hvad med bæredygtighed? – Læs mere forneden.

Naturligt og Bæredygtigt Omega-3

Naturligt & Bæredygtigt

For dig & vores natur

Spar op til 25% på alle ordre

Spar op til 30%

Opnå rabat på alle ordre

Du får altid Gratis fragt

GRATIS Fragt til Pakkeshop

På alle ordre over 200 kr.

e-mærket for din sikkerhed

e-mærket webshop

- naturligvis!

Fiskeolie eller krill olie?

Find ud af hvad forskellene er, så du kan tage det rigtige valg

De fleste af os har hørt at vi skal spise mere fisk. Der er sågar sat banner-reklamer op i gadebilledet, hvor der står: 2 gange om ugen med en fin illustration af to små fisk. Det er dog de færreste som rent faktisk gør det, derfor er mange begyndt at ty til lidt hjælp fra kosttilskud lavet af fiskeolie eller krill olie.

Men hvad er egentlig sundest og bedst for dig? Er der overhovedet forskel på krill olie og fiskeolie? Og hvad adskiller de to? Hvis du også har lyst til at nyde godt af de mange sundhedsmæssige fordele ved at indtage mere omega-3 i form af kosttilskud, men er i tvivl om hvilket præparat du skal vælge, kan du læse mere her om de to slags kilder til omega-3 fedtsyrer.

 

Omega-3 er godt for hjerte sundhed

Hvor kommer henholdsvis krill olie og fiskeolie fra?

Krill olie kommer fra Antarktis krill og er egentlig små bitte krebselignende dyr, også kaldet lyskrebs. De lever i det iskolde vand blandt isflager og isbjerge, og deres primære fødekilde er plankton.

Fiskeolie derimod kommer fra fede fisk som tun, makrel, helleflynder, sardiner, torsk, sild. Fisk som både kan være fra fiskeopdræt eller fanget vildt. Oftest også en blanding af de to.

Da mange af disse fisk er rovfisk, der spiser mindre fisk der er forgiftet med kviksølv, samt radioaktive substanser som strontium og diverse tungmetaller, får disse rovfisk også et meget højere indhold af alle disse substanser. Mange fiskeolie firmaer forsøger at rense deres produkt, men der vil stadig være noget tilbage da det kommer fra selve fisken. Værd at nævne er også at opdrættet fisk indeholder typisk et meget højere niveau af tungmetal, end det man f.eks. kan finde i vandet.

Da krill olie kommer fra lyskrebs, som er i bunden i fødekæden og som fanges i det rene iskolde vand ved Antarktis langt fra fiskeopdræt, er det frit for alle de farlige tungmetaller og substanser.

Hvad indeholder fiskeolie af næring sammenlignet med krill olie?

Fiskeolie indeholder ca. 30% EPA og DHA fedtsyrer, hvor krill olie indeholder 14% EPA og DHA, dog er de langt mere optagelige i kroppen på grund af fosfolipid strukturen af disse fedtsyrer i krill olien.

Fiskeolien har også lave antioxidant niveauer og kan nemt oxidere, hvilket kan frigøre skadelige frie radikaler i din krop. Krill olie indeholder vitaminerne A, E og D og antioxidanten astaxanthin og cholin.

Hvad er mest bæredygtigt af fiskeolie eller krill olie?

Siden 1950’erne hvor industri fiskeri virkelig begyndte, er de fisk som mennesker spiser og som bruges til at lave fiskeolie blevet overfisket så meget at 90% er bestanden er forsvundet. Det er bekymrende og slet ikke godt for miljøet og hele økosystemet i havene ellers.

Nogle tror at man ved at fiske krill olie, stjæler maden fra hvalerne, men egentlig er dette ikke sandt. Det estimerede tal af krill som spises af hvaler er 85 ton per år, hvilket betyder at fangsten blot er 0,14% af hvalens føde. Krill er den største biomasse på jorden, så der er der en rigtig stor beholdning af fornyeligt krill for både mennesker og hvaler.

Krill industrien er også en af de mest velregulerede industrier i dag. Der er også sat nogle fangst grænser, for at sikre der ikke bliver overfisket. Det er med disse facts derfor helt klart mest bæredygtigt at vælge krill olie.

Bedst i test af krill olier 2019

Bedst i test af krill olier 2019

Vi sammenligner de mest solgte krill olier på indhold. Se resultatet her.

Hvad er omega-3 godt for?

Hvad er omega-3 godt for?

Hvorfor er det vigtigt at få omega-3 dagligt? Læs mere.

Hvad er krill olie?

Hvad er krill olie?

Hvad er krill olie og hvad er sundhedsfordelene? Læs mere.

Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed

Modtag gode råd og artikler om sundhed fra vores helt egen ernæringsekspert én gang om ugen samt sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.

Vi er naturligvis e-mærket
Trust Ecommerce Europe

Betalingsmuligheder

Betal med DanKort, Visa, MasterCard, Maestro og MobilePay
Hurtigt check-ud med Google Pay

Følg os i dag