Laks & Avocado Poké Bowl

Laks og Avocado Poké Bowl er en super lækker ret. Den er let at lave, sund og smager fantastisk. Prøv selv.

Antal personer

2

Tilberedelsestid:

20 min

Godt som:

Frokost eller aftensmad

Introduktion

Om Laks & Avocado Poké Bowl Opskrift

Del denne opskrift

Af: Zaki Vithen

Poké Bowl stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor poké bowl er en blanding af rå fisk blandet sammen med grønt. I nyere tid er det dog blevet til en fusion mellem poke og det japanske køkken.

Poké bowl er bygget på en base af sticky rice dækket med en blanding af f.eks. rå fisk (ofte i form af tun eller laks) sammen med frugt, grønt og spises med pinde.

Hvis du kan lide sushi, så er dette helt bestemt noget for dig!

Værsgo 🙂

Laks & Avocado Poké Bowl

Laks & Avocado Poké Bowl Ingredienser:

Ingredienser:

  • Sticky rice til 2 pers. (sushi ris)
  • 450 g laks (til sushi*)
  • 60 ml soyasauce (gerne Kikkoman)
  • 1 1/2 spsk. ris eddike
  • 1/2 spsk. sukker
  • 1 tsk. sesam olie
  • 1/4 hvidløgspulver
  • 2 forårsløg
  • 1 løg

Øvrige ingredienser:

  • Agurk (skæres i skiver og evt skæres i firkanter)
  • Radiser (skæres i skiver)
  • 1 stor advocado (skæres i skiver på langs eller på tværs eller i firkanter som er lettere at spise med pinde)
  • Furikake (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • Lyse sesam frø

 

Sticky rice udgør ca. 50% af skålen med resten af ingredienserne pænt delt ud ovenpå.

Hvor meget du ønsker at anvende af hver af ingredienserne i ‘Laks & Advocado Poké Bowl’ er helt op til dig.

Husk altid at undgå kemikalier i din mad ved så vidt muligt at kun at købe økologisk. Husk altid at skylle grundigt.

*Spørg hvis i tvivl. Laks skal have været frosset ned for at kunne spise det råt.

Radiser i Laks og Avocado Poke Bowl
Avocado i Laks og Avocado Poke Bowl

Trin for trin instruktioner

for

Laks & Avocado Poké Bowl

Trin 1

Ris: følg anvisningerne for 2 personer og sæt dem over. Start gerne ca. én time før så at risene køles ned til stuetemperatur inden at de anvendes. Rør gerne rundt i risene et par gange for at ‘lufte’ dem lidt.

Skær løget ud i tynde skiver og steg det let. Sæt til afkøling så at det har stuetemperatur når det skal bruges senere.

Trin 2

Forbered lakseblandingen: Skær laksen ud så at du ender med firkantet stykker som er ca. 1 cm x 1 cm. Tilføj laksen i en mellem størrelse skål.

Trin 3

I en lille skål blandes soyasouce sammen med ris eddike, sukker og hvidløgspulver. Det er ikke helt muligt at opløse hvidløgspulver og sukker. Det er helt ok.

Trin 4

Gem 2 spsk. udskåret forårsløg til pynt og hæld resten ned i skålen med laks.

Trin 5

Tilføj soyasauce blandingen til skålen med laks og tilfør forårsløg og løg. Bland forsigtigt.

Trin 6

Fordel risene i to skåle så at de udgør ca. 50%. Fordel lakseblandingen mellem de to skåle og pynt med radiser, agurk, avocado, furikake og lyse sesam frø. Bør spises med det samme.

Topping

Du kan anvende Sriracha Mayo (chilli mayo), wasabi mayo sauce og/eller Kikkoman poké sauce. Alle 3 kan købes i de fleste asiatiske købmandsbutikker.

Flere Opskrifter

Hawaiian Tuna Poké Bowl

Hawaiian Tuna Poké Bowl

Hawaiian Tuna Poké Bowl er flot, sundt, smager fantastisk og er sundt. Godt som frokost, let at pakke som madpakke eller som aftensmad.

Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed

Ønsker du at leve sundere? Abonner allerede i dag på vores sundhedsnyhedsbrev, og modtag gode råd om sundhed, seneste nyt fra os, sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.

Vi er naturligvis e-mærket
Trust Ecommerce Europe

Betalingsmuligheder

Betal med DanKort, Visa, MasterCard, Maestro og MobilePay
Hurtigt check-ud med Google Pay