Laks & Avocado Poké Bowl
Laks og Avocado Poké Bowl er en super lækker ret. Den er let at lave, sund og smager fantastisk. Prøv selv.
Antal personer
2
Tilberedelsestid:
20 min
Godt som:
Frokost eller aftensmad
Introduktion
Om Laks & Avocado Poké Bowl Opskrift
Del denne opskrift
Af: Zaki Vithen
Poké Bowl stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor poké bowl er en blanding af rå fisk blandet sammen med grønt. I nyere tid er det dog blevet til en fusion mellem poke og det japanske køkken.
Poké bowl er bygget på en base af sticky rice dækket med en blanding af f.eks. rå fisk (ofte i form af tun eller laks) sammen med frugt, grønt og spises med pinde.
Hvis du kan lide sushi, så er dette helt bestemt noget for dig!
Værsgo 🙂

Laks & Avocado Poké Bowl Ingredienser:
Ingredienser:
- Sticky rice til 2 pers. (sushi ris)
- 450 g laks (til sushi*)
- 60 ml soyasauce (gerne Kikkoman)
- 1 1/2 spsk. ris eddike
- 1/2 spsk. sukker
- 1 tsk. sesam olie
- 1/4 hvidløgspulver
- 2 forårsløg
- 1 løg
Øvrige ingredienser:
- Agurk (skæres i skiver og evt skæres i firkanter)
- Radiser (skæres i skiver)
- 1 stor advocado (skæres i skiver på langs eller på tværs eller i firkanter som er lettere at spise med pinde)
- Furikake (kan købes hos asiatiske købmænd)
- Lyse sesam frø
Sticky rice udgør ca. 50% af skålen med resten af ingredienserne pænt delt ud ovenpå.
Hvor meget du ønsker at anvende af hver af ingredienserne i ‘Laks & Advocado Poké Bowl’ er helt op til dig.
Husk altid at undgå kemikalier i din mad ved så vidt muligt at kun at købe økologisk. Husk altid at skylle grundigt.
*Spørg hvis i tvivl. Laks skal have været frosset ned for at kunne spise det råt.


Trin for trin instruktioner
for
Laks & Avocado Poké Bowl
Trin 1
Ris: følg anvisningerne for 2 personer og sæt dem over. Start gerne ca. én time før så at risene køles ned til stuetemperatur inden at de anvendes. Rør gerne rundt i risene et par gange for at ‘lufte’ dem lidt.
Skær løget ud i tynde skiver og steg det let. Sæt til afkøling så at det har stuetemperatur når det skal bruges senere.
Trin 2
Forbered lakseblandingen: Skær laksen ud så at du ender med firkantet stykker som er ca. 1 cm x 1 cm. Tilføj laksen i en mellem størrelse skål.
Trin 3
I en lille skål blandes soyasouce sammen med ris eddike, sukker og hvidløgspulver. Det er ikke helt muligt at opløse hvidløgspulver og sukker. Det er helt ok.
Trin 4
Gem 2 spsk. udskåret forårsløg til pynt og hæld resten ned i skålen med laks.
Trin 5
Tilføj soyasauce blandingen til skålen med laks og tilfør forårsløg og løg. Bland forsigtigt.
Trin 6
Fordel risene i to skåle så at de udgør ca. 50%. Fordel lakseblandingen mellem de to skåle og pynt med radiser, agurk, avocado, furikake og lyse sesam frø. Bør spises med det samme.
Topping
Du kan anvende Sriracha Mayo (chilli mayo), wasabi mayo sauce og/eller Kikkoman poké sauce. Alle 3 kan købes i de fleste asiatiske købmandsbutikker.
Flere Opskrifter

Hawaiian Tuna Poké Bowl
Hawaiian Tuna Poké Bowl er flot, sundt, smager fantastisk og er sundt. Godt som frokost, let at pakke som madpakke eller som aftensmad.

Sunde Vafler med Spinat, Laks og Avocado
Lækker til brunch. En lækker forret. Du bestemmer selv!

Mango Salat med Rejer og Avocado
Lækker som tilbehør eller som en lille ret på en varm sommerdag.

Thailandsk Khao Pad opskrift
En lækker thailandsk ret, som er en blanding af jasminris, kylling, rejer og grøntsager. Let at lave og sund at spise.
Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed
Modtag gode råd og artikler om sundhed fra vores helt egen ernæringsekspert én gang om ugen samt sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.
vipra | natural choices ApS
Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.