Kyllingesuppe med Kokos

– Tom Kha Gai

Lækker og sundt thailandsk ret som du kan lave på 15 minutter!

Antal personer

3-4

Tilberedningstid:

15 minutter

Godt som:

Frokost eller aftensmad

Introduktion

Kyllingesuppe med Kokos

Tom Kha Gai

Hvis du kan lide denne opskrift så del den gerne

Af: Zaki Vithen

Det Thailandske køkken er bestemt en af mine favoritter når det kommer til sund mad. Det smager godt, man bliver mæt på en behagelig måde og det er oftest meget hurtigt at lave.

Smagen af den cremede kokosmælk sammen med kylling og de øvrige ingredienser i ’Tom Kha Gai’ eller ’Kylingesuppe med Kokos’ på dansk, giver en meget lækker thai suppe.

Smagen af chili giver lige et lille autentisk bid uden at være alt for stærk.

Værsgo!

Kyllingesuppe Med Kokos Thai madopskrift - Tom Kha Gai

Ingredienser til

Kyllingesuppe med Kokos – Tom Kha Gai

Se trin for trin instruktion længere nede på siden

Ingredienser:

  • 1 dåse (400 ml) kokosmælk
  • 5,7 dl / 1 stk. hønsebouillon
  • 1 stk. galanga 2 cm (skrællet og skåret i tynde skiver)
  • 2 stk. rød chili (udkærnet og i tynde skiver)
  • 1 stængel citrongræs (nederste 6 cm, skåret i skiver)

  • 3 kaffir limeblade
  • 3 champignon i skiver
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. frisk limesaft
  • 1 tsk. sukker (gerne rørsukker)
  • 1 kyllingebryst (175 g, skåret i tynde strimler eller i tynde skiver)
  • 3 dl vand
  • Korianderblade

Det thailandske køkken har en masse lækre retter som man kan lave nemt og hurtigt hjemme.

Jeg vil klart anbefale at man besøger nogle at de asiatiske købmænd som er til at finde i næsten alle byer. Her kan du købe billigere og de ofte de autentiske ingredienser, som bliver anvendt i Thailand – billigere end i supermarkeder.

Køb gerne de gængse ingredienser som fiskesauce, kaffir limeblade og karry pasta her. Jasmin ris i store 10 kg eller endda 20 kg sække kan du også få meget billigere end i supermarkederne.

Thailandsk mad er billigt, nemt og hurtigt at lave og smager fantastisk.

Kokosmælk i Kyllingesuppe Med Kokos Thai madopskrift - Tom Kha Gai
Lime og Koriander i Kyllingesuppe Med Kokos Thai madopskrift - Tom Kha Gai

Trin for trin instruktioner

for

Kyllingesuppe med Kokos – Tom Kha Gai

Trin 1

Hæld kokosmælken i en mindre gryde over svag varme. Rør i kokosmælken så den ikke stivner.

Trin 2

I en større gryde opvarmes kyllingebouillon sammen med vandet, galanga, chilier, citrongræs og flåede kaffir limeblade.

Trin 3

Tilsæt den lunede kokosmælk i den stærre gryde. Tilsæt fiskesauce, limesaft og rørsukker.

Lad det komme i kog og dæmp derefter varmen. Lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til.  

Trin 4

Bring suppen i kog igen. Tilsæt champignon skiverne og kyllingestrimlerne/skiverne. Kog suppen i 6-10 minutter eller indtil at kyllinge strimlerne/skiverne er gennemkogt.

Trin 5

Fjern citrongræs og server kylingesuppen pyntet med korianderblade.

Instagram

Del gerne din færdige ret på Instagram med #vipranaturalchoices

Flere Opskrifter

Laks & Avocado Poké Bowl

Laks & Avocado Poké Bowl

Laks og Avocado Poké Bowl er en super lækker ret. Den er let at lave, sund og smager fantastisk. Prøv selv.

Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed

Modtag gode råd og artikler om sundhed fra vores helt egen ernæringsekspert én gang om ugen samt sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.

Vi er naturligvis e-mærket
Trust Ecommerce Europe

Betalingsmuligheder

Betal med DanKort, Visa, MasterCard, Maestro og MobilePay
Hurtigt check-ud med Google Pay

Følg os i dag