Fem Ting du (måske) ikke vidste om krill

– Krill er små rejelignende krebsdyr

Interessant nok er ordet “krill” norsk og betyder lille yngel af fisk, men krill er ikke fisk. Krill er små rejelignende krebsdyr med store sorte øjne og en rødlig, halvgennemsigtig krop.

Krill olie adskiller sig fra fiskeolie da det indeholder omega-3 fedtsyrer i den let optagelige form af fosfolipider og indeholder cholin og astaxanthin. Læs også om fem ting du (måske) ikke vidste om krill forneden.

Naturligt og Bæredygtigt Omega-3

Naturligt & Bæredygtigt

For dig & vores natur

Spar op til 25% på alle ordre

Spar op til 30%

Opnå rabat på alle ordre

Du får altid Gratis fragt

GRATIS Fragt til Pakkeshop

På alle ordre over 200 kr.

e-mærket for din sikkerhed

e-mærket webshop

- naturligvis!

1. Krill  findes i 5 verdenshave

Selvom man ikke ser krill særlig ofte uden for Antarktis, så findes den faktisk i de 5 verdenshave. Den svømmer dog kun i store sværme i det sydlige ishav omkring Antarktis.

Der er 85 kendte arter af krill, hvor af euphausia superba krill, som anvendes til krill olie, er den største art. Euphausia superba krill er helt i bunden af fødekæden og findes primært i det uberørte ishavet omkring Antarktis. 

2. Krill har 2 gange den menneskelige biomasse

Biomassen er defineret som den samlede masse af dyr, planter eller andre levende organismer i et givent område. Den totale vægt af krills biomasse er omkring 500 millioner ton, hvilket er dobbelt så stort som den menneskelige biomasse.

Krill er derfor blandt de arter med den største biomasse på jorden og kan endda ses fra rummet! Vil du vide mere om mere om hvordan vores krill fanges? Tryk her for at læse mere.

5 ting du (måske) ikke vidste om krill

3. Krills overlevelsesmekanisme

Med sådan en kæmpe biomasse er krill et eftersøgt måltid for hvaler, pingviner, fugle og fisk. Som beskyttelse flytter krill sig derfor i store sværme, som fungerer som en forsvarsmekanisme, der forvirrer rovdyret til ikke at kunne udvælge krillen som sit mål.

Herudover bruger krill ofte det meste af dagen i på dybt vand, hvor sandsynligheden for at møde rovdyr er mindre, og kommer først op til overfladen hen mod natten.

4. Krill ligger rigtig mange æg af gangen

Bestanden af krill overlever blandet andet ved, at hunkrill kan lægge op til 10.000 æg af gangen og nogle gange flere gange på en sæson, som varer fra januar til marts måned.

Æggene lægges så tæt som muligt på havoverfladen, hvorefter den begynder at synke i omkring 10 dage, inden den udklækkes ved omkring 3000 meters dybde. Krills levetid er typisk mellem 6 til 10 år.

5. Krill er lavst i fødekæden

Krill er defineret som zooplankton, og lever primært af planteplankton. Om vinteren lever krill dog af alger, som vokser på undersiden af den antarktiske is.

Krill kan faktisk overleve i lange perioder på op til 200 dage uden føde, og tilpasser sig ved at kunne skrumpe i størrelsen indtil de får føde igen.

Krill er helt i bunden af fødekæden, og da alle andre dyrearter omkring Antarktis enten spiser krill direkte eller lever af andre arter, som spiser krill, så er krill vital for bibeholdelsen af dyrelivet omkring Antarktis.

Bæredygtig Omega-3 fra Krill

Bæredygtig omega-3 kilde

Læs hvordan vi sikrer, at der ikke sker overfiskeri af krill omkring Antarktis.

Bedst i test af krill olier 2019

Bedst i test af krill olier 2019

Vi sammenligner de mest solgte krill olier på indhold. Se resultatet her.

Hvad er omega-3 godt for?

Hvad er fosfolipider?

Hvad gør fosfolipider til noget specielt i forhold til andre omega-3 fedtsyrer?

Abonner på vores Nyhedsbrev om Sundhed

Modtag gode råd og artikler om sundhed fra vores helt egen ernæringsekspert én gang om ugen samt sunde opskrifter og meget mere. Abonner nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttilskud skal altid være 100% naturligt, have høje værdier og give det bedste resultat for dig. Derudover skal produkterne være helt rene og fri for skadelige stoffer, 100% bæredygtigt og så skånsomt for vores miljø som muligt. Det synes vi i hvert fald.

Vi er naturligvis e-mærket
Trust Ecommerce Europe

Betalingsmuligheder

Betal med DanKort, Visa, MasterCard, Maestro og MobilePay
Hurtigt check-ud med Google Pay

Følg os i dag